Ünnepi ifik


2018.12.22. - Karácsonyi ifi

December 22.-én tartottuk a karácsonyi ifinket, ami hasonlóan az összes többihez nagyon király hangulatban telhetett és érezhettük az Úr Jézus jelenlétét is közöttünk. Jó pár ének lelkes éneklése után a tanításra figyelhettünk, amit Károlyi Levente tartott. A karácsonyi történetet olvastuk el teljes egészében és Levente abból ragadott ki néhány képet. Számomra kettő volt, ami nagyon megragadott és gondolkodásra késztetett:

  • Az angyalok örömmel hirdették az Úr Jézus születését. Ha nekem/neked alkalmad adódik az evangéliumról beszélni, ugyanolyan örömmel tesszük azt, mint az angyalok akkor?
  • A bölcsek és pásztorok nem adták fel az Úr Jézus megtalálását a hosszú út ellenére sem. Én/te a Bibliaolvasásnál megteszem- e ezt? Elmegyünk e egészen addig, hogy megértsük mit akar az Úr Jézus üzenni?
A tanítás után imádkoztunk, majd a végén csillagszóró fénye mellett, elénekeltük meghitt hangulatban a Csendes éj című éneket. Ezután természetesen az ajándékozás sem maradt el. Néhány szorgos ifisünk jóvoltából mindenki megtalálhatta névre szóló igeversét és szaloncukrát a karácsonyfánkon.

Az alkalom legvégén, mindenki hangszert fogott, - ha tudott játszani azon, ha nem - és „kicsit” átdolgoztunk néhány éneket, és örömzenévé alakítottuk, így énekeltük el. :D (Az egyik feldolgozás itt látható és hallható:)


Nagyon jó és áldott este volt ez is! Ha lemaradtál róla a következőt ki ne hagyd! (Nem kell megvárni a következő karácsonyt!) :) 
Péter Lilla

2018.12.29. - Kerületi ifi


A közös röpi után a békéscsabai fiatalokkal együtt dicsőíthettük Istent.
Vendég igehirdetőnk Takács Zoltán, a békéscsabai Október 6-a utcai baptista gyülekezet lelkipásztora volt. Bemutatkozásképpen az életével kapcsolatban feltett kérdéseinkre válaszolt. Ezután felolvastuk a Dániel 10:4-19-et. Ebben az igeszakaszban Dániel Istennel találkozik, amely egy ,,kellemes félelmet” kelt benne. Választ kap Istentől. De mielőtt ez megtörténne, felteszi Istennek a kérdését, állhatatosan imádkozik a válaszért, böjtöl.
Az Istennel való találkozásban van félelem, mégis boldog. Viszont ahhoz, hogy ez megtörténjen, kíváncsinak kell lennünk, és imádkoznunk kell ezért. Szabad Istentől kérdezni, de ez csak akkor válik hasznunkra, ha megtanuljuk megvárni rá a választ is.
Az igei rész végén imádkoztunk, majd beszélgetés és némi játék mellett ehettünk pizzát és sütit.

Durkó Judit

2018.12.31. – 2019.01.01. - Szilveszteri ifi

A szilvesztert is együtt töltöttük. Istentisztelet után szeretvendégség volt, sok finom étellel, már itt beszélgethettünk egymással, az ifi szilvesztere viszont ezután kezdődött.


Páran készültek egy vetélkedővel, ami a pusztai lét köré épült. Volt pár elég vicces szituáció... Éjfélkor kimentünk, és mi is fellőttünk pár tüzijátékot, aztán folytatódott a játék. A vetélkedő után lámpacsatáztunk, volt just dance is, beszélgettünk, ki mit akart. Reggel 6-kor mentünk haza, úgyhogy szerintem mondhatom, hogy mindenkinek szuperül telt az este. Legközelebb te is gyere! :)

Lisztes Gréti

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések