Kérjetek! Na de hogyan?


2019.01.19.

A szombat este 6 óra mindig egy újabb lehetőséget biztosít arra, hogy Istennel és a többi fiatallal találkozzunk, nem volt ez másképp az elmúlt hétvégén sem. Az ifi előtt pár nappal már megjelent egy kép egy igeverssel, ami bemutatta, hogy mivel fogunk foglalkozni szombaton.


„Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket.” (1János 5:14)

Én nagyon megörültem ennek a témának és alig vártam a szombatot, mivel mostanában eléggé foglalkoztat, hogy hogyan is ’működik’ a kérő imádság.


Eljött az ifi ideje, az alkalmat énekléssel kezdtük meg, majd Rusznyák Anna vezette fel a témát néhány gondolattal az imádságról, ezután négy csoportra osztottuk a fiatalokat, hogy kisebb körben tudjunk beszélgetni. Minden csoport kapott segítő kérdéseket és igehelyeket:
  • Miért kérünk egyáltalán, amikor Isten betölti minden szükségünket?
  • Mit szoktunk kérni, miért pont azt, és hogyan tesszük ezt?
  • Mi van akkor, ha nem kapjuk meg, amit kérünk?
  • Ha Isten akarata szerint kérünk, akkor ő megadja azt. De mi az Isten akarata? Hogyan kérjünk az akaratával megegyezőt, ha számunkra az ismeretlen?
  • Mi van, ha Isten akarata nem egyezik meg a mi akaratunkkal? Ki tudjuk akkor is mondani, hogy „Legyen meg a te akaratod”?
  • János 15:7; János 16:24; Máté 6:6-8; Máté 7:7; Filippi 4:6; Filippi 4:19


A csoportokban mindenkinek lehetősége volt kifejteni a saját gondolatait, a segítő kérdések mellett más felmerülő problémákat átbeszélni, majd ismét összeültünk egy nagy körben és az adott csoportok beszámolhattak arról, hogy ők mire jutottak. Az alkalom végén együtt imádkoztunk és énekeltünk, ezzel lezárva az este komolyabb részét. Mint minden szombaton, most is lehetőségünk volt visszamaradni kötetlen beszélgetésekre és közösségépítésre.


Bohus Viola

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések