A pásztor és a cipősdobozokAz elmúlt hétvégén pénteken pihenő napot tartottunk, mindenki otthon heverhette ki a hét fáradalmait... :) Szombaton viszont újult erővel vehetünk részt az esti ifi alkalmon. Amíg kedves egyetemista fiataljaink a könyveik felett görnyedve, serényen készültek a vizsgáikra addig mi a munkától, középiskolásaink pedig a sok tanulástól kissé megfáradva kezdtük el a szombati alkalmat. Számomra ez az ifi egy kicsit olyan volt mint az időutazás… Egy kis betekintés a jövőbe. Jó volt látni és hallani a fiatalabb generációt ahogy dicsőítettek és a buzdítást is közben :)


Az alkalom témája „Isten, a pásztor” ami a már korábban megkezdetett „Isten nevei” című sorozatunk következő része volt. Ezúttal Mike Jenő testvér tanított minket a mi jó pásztorunkról. :) Tanulmányoztuk azokat az igéket ahol a biblia pásztorként mutatja be Istent. pl. Ézsaiás, Jeremiás és a Zsoltárok könyve. Azután a János ev. 10:1-16-ig tartó szakasz alapján megbeszéltük mit mondott Jézus a pásztorról. Végül pedig felmerült a kérdés: szerintünk milyen a pásztor, nekünk személyesen mit jelent és mit végzett a mi életünkben?                                                                                                

Az ifit imádsággal és énekléssel zártuk majd röviden bemutatkoztak Nagyváradról érkezett testvéreink. Az elmúlt időszakban több gyülekezetbe és ifjúságba is ellátogattak Magyarország és Erdély területén építve ezzel a testvéri kapcsolatokat.


Az alkalmat követően az imaház ebédlőjében kezdtük el készíteni az ifjúság által felajánlott édességekből, játékokból és tisztálkodási szerekből álló cipősdoboz ajándékcsomagokat. Közben rengeteget nevettünk, beszélgettünk. Nagyon jó estét tölthettünk ismét együtt ezért nagyon hálás vagyok! :)Kovács Julcsi

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések