Gyulai Kerületi Ifiest

2018.11.03.

Ezen a hétvégén sem szenvedtünk program hiányban. :) Péntek este egy nagyon jót röpizhettünk, és azok sem unatkoztak, akik nem vettek részt a játékban mert lehetőség volt beszélgetni a két játék között.


A szombati ifi nem csak azért volt különleges és rendhagyó, mert Gyulán tartottuk, hanem azért is mert ez nem csak egy sima ifi volt, hanem egy közös alkalom a kerület fiataljaival.  Ebben a tanévben már másodjára találkozhattunk ilyen formában. A közös estét imádsággal kezdtük, majd külön csoportokban játszottunk egyet. A programot közös dicsőítéssel folytattuk, amiben a lelkes dicsőítő csapat vezetett bennünket. Az énekek között lehetőségünk volt meghallgatni két fiatal bizonyságtételét is.


Az alkalom fő részét Győri Kolos, a Lelki Fegyverzetről szóló tanítása jelentette. Alapigénk az Efézus 6:10-17 volt, ahol Pál apostol leírja, hogy mik tartoznak a Lelki Fegyverzethez (igazság öve, megigazulás páncélja, békesség evangéliumának saruja, hit pajzsa, üdvösség sisakja, lélek kardja). Mindegyik kelléket külön is megvizsgáltunk.  Kolos rámutatott arra, hogy Pálnak kézenfekvő volt egy római katona öltözékének példája, hiszen abban az időben, amikor ez a levél született, Efézus római megszállás alatt volt. Jó volt hallgatni a tanítást és közben letisztázni magunkban, hogy valóban mire is kell használnunk ezeket a „fegyvereket”. Én személyesen nagyon sokat tanultam az este tanításából, de mégis leginkább az utolsó gondolatok ragadtak meg és késztettek elgondolkodásra, amikor a Lelki Fegyverzet felöltözéséről volt szó. Az este tanítója kiemelte számunkra azt, hogy a lelki fegyverzet felöltözése alapszükséglet a hívő élet megéléséhez. Imádkoznunk kell azért, hogy ezeket tudjuk felöltözni, és megfelelőképpen használni is. Az biztos, hogy birtokolnunk kell ezeket, mert nagy szükségünk van rájuk!


A tanítás végén még énekelhettünk, majd kiscsoportos beszélgetés alkalmával mindenki a kiscsoportjában emésztgethette a tanításon hallottakat, és imádkozhattunk együtt egymásért. A nap végén teaházban élvezhettük a gyulai ifi vendégszeretetét. Lehetőségünk volt beszélgetni, barátságokat ápolni és kezdeményezni.
Én nagyon hálás vagyok azért, hogy ott lehettem, és alig várom a következőt! :)

Péter Lilla Dóra

(További képekért látogassatok el a Gyulai Baptista Ifi instagram oldalára!)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések