Isten nevei - El Elion


2018.10.12-13.

Ez a hétvége is jól telt. Pénteken megtartottuk a fiú csoportot, focit terveztünk. Szóba jött, hogy lehetne most egy komolyabb játék nagyobb pályán, mert eddig csak az egyik békési általános iskola tornatermében kaptunk lehetőséget.  Így hát lefoglaltuk már a hét elején az egyik békéscsabai csarnokot egy órára. 5 az 5 ellen játszottunk. Az ellenfél csapata csabaiakból állt össze. Nagyon jót játszottunk abban az egy órában, igazán kifutottuk magunkat, küzdöttünk, de nem sikerült legyőzni őket, a megyeszékhely nyerte a meccset.


Szombaton folytatódott az „Isten nevei” című tanítás sorozat. A tanításra Péter István lelkipásztor testvérünk készült fel. Az Elohim név után az El Elion név következett. Ez a név olyasvalakire utal, aki a legmagasabban van. Magasságos (5Mózes 26:19) – a héber „felmegy, felszáll" jelentésű szóból ered. Az El Elion felmagasztalást tükröz, és jelzi, hogy abszolút joga van az Úr címre. 
Ez a hatalmas Isten pedig őriz bennünket: a sátánnak engedélyt kell kérnie, hogy kísérthessen bennünket, egyébként nincs hozzá joga. (Jób, Péter apostol esete) Miért engedi meg mégis Isten, hogy a sátán munkálkodjon? Azért, hogy ezáltal is erősödjünk, tudatosan válasszuk őt, és nagy szerepe van a formálódásunkban is. Az, hogy Istent El Elionként is ismerhetjük, biztonságot ad, hiszen tudjuk: a sátán csak teremtmény, aki alá van vetve Neki, végső soron Ő tartja a kezében a dolgokat. Így tudjuk megvalósítani, amit zárásként a szívünkre helyezett Péter István:


"Mindenért hálát adjatok, mert ez Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." 
(1Thessz. 5:18)

Mészáros József

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések